+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

Dişler arası mesafe, boşluk söz konusu ise, çapraşıklık durumunda, açık veya derin kapanış gibi durumlar söz konusu ise şeffaf plak tedavisi tercih edilebilir. Kullanım kolaylığından dolayı da tercih sebeplerinden biridir. Takma, çıkarma işlemi oldukça kolaydır.  Yumuşak dokuda olması da herhangi bir rahatsızlık vermemektedir. Ayrıca neredeyse görünmez yapıda olduğu için estetik açıdan da tercih sebebi olmaktadır. Yemek yeme kısıtlaması da bulunmamaktadır. Tel batma, braletin kopması gibi durumlar da söz konusu değildir. Şeffaf plaklar ağız bakımı esnasında, yemek yerken çıkarılabilmektedir. Bunların dışında bilinmesi gereken önemli konulardan biri şeffaf plak takılma süresidir. Günde 20-22 saat takılması önerilmektedir.

Şeffaf Plak Tedavisinde Acı Ya Da Ağrı Olur Mu?

Şeffaf plak tedavisi başlandığında dişlerde küçük baskılar şeklinde ağrılar olabilir. Bu baskılar şiddetli değildir sadece ilk takıldığında hissedilir ve zamanla yok olması, hastanın bu baskılara da alışması beklenir. Baskı şiddeti fazla ise ağrı kesici kullanılması önerilmektedir.

Şeffaf Plak Tedavisi Yaptırmaya Karar Verdim Peki Benim İçin Uygun Mudur?

Dişler arasındaki boşluklar yamuk ve olması gereken yerden çıkmayan dişlerin görüntüsü sizi çok fazla rahatsız eder. En kısa sürede hangi tedavi tercih edeceğinize karar vererek sağlıklı dişlere kavuşmalısınız. Diğer pek çok diş tedavilerinde olduğu gibi bu tedavi yönteminde de diş yapınızın uygunluğu çok önemlidir. Tedavinin size uygun olup olmadığını en iyi diş hekiminiz bilebilir.