+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

Hamilelikte diş sağlığıHamilelik planlandığında hamilelik dönemi öncesi nasıl kadın doğum uzmanına gidilip rutin işlemler yapılıyorsa aynı şekilde diş hekimi ile de diş kontrolleri yapılmalıdır. Hamilelik döneminde pek çok ilaç kullanılamamakta aynı zamanda radyolojik tetkikler yapılamayabilmektedir. Hamilelik öncesi diş problemleri varsa tedavi edilmelidir.

Hamilelik Döneminde Diş Sağlığı İçin Ne Yapılır?

Hamilelik döneminde diş sağlığını korumak için kalsiyum takviyesi alınabilir. Kalsiyum desteğini bebek kendisi için anneden almaktadır. Bu durumda anne mümkün olduğunca kalsiyum yönünden zengin beslenmelidir. Hamilelik döneminde diş sağlığı için şekerli gıdalardan da oldukça uzak durulmalıdır. Hamilelik dönemi mide bulantılı ile geçiyor ve istifra ediliyorsa sonrasında mutlaka diş bakımı yapılmalıdır. Bu durum dişlerin çürümesine neden olmaktadır. Diş macunu olarak kimi hekimler gebelik döneminde florürlü macunlar önerirken kimi hekimler bitkisel ve florür içermeyen macunlar önermektedir. Diş hekiminize danışarak diş yapınıza uygun macunu size hekiminiz önerecektir.

Hamilelik döneminde günde en az iki kez uygun macun ve fırça yardımı ile diş bakımı yapılmalıdır. Sonrasında mutlaka diş ipi ile diş araları temizlenmelidir. Gerek karbonatlı su gerekse gebelik dönemine uygun gargaralar ile de dişler ve ağız içi temizlenmelidir.

Gebelik Döneminde Diş Tedavisi Yapılır Mı?

Gebelik döneminde diş çürüklerinin artmasının nedenlerinden biri istifra sonrası dişlerin fırçalanmaması ve gebelik öncesi başlayan çürüğe müdahale edilmemesi olabilir. Günümüz teknolojisinde pek çok diş tedavisi diş hekimlerince gebelik sürecinde de yapılmaktadır. Hamilelik döneminde diş sağlığı sorunu yaşıyorsanız vakit kaybetmeden bir diş hekimi ile görüşüp diş sağlığınıza kavuşabilirsiniz.