+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

İnvisalign (telsiz ortodonti/diş düzeltme) tedavisi şeffaf plaklar yardımıyla uygulanır. Çapraşık dişlerin düzeltilmesi için başvurulan en konforlu tedavi yöntemlerinin başında invisalign uygulaması gelir.

Dijital ortodontik tedavi yöntemleriyle kişiye özel hazırlanan aligner (şeffaf plaklar) sayesinde dişler olması gereken pozisyonlarına getirilir ve estetik bir görünüm sağlanır. Diş teli kullanmak istemeyen hastalar için en uygun tedavi yöntemi budur.

Invisalign (Telsiz Ortodonti/Diş Düzeltme) Tedavisi Özellikleri

  • Şeffaf plak kullanıldığından dolayı ağız içerisinde belli olmaz.
  • Günlük hayatı olumsuz etkilemez.
  • Mezuniyet, toplantı, düğün ve benzeri özel durumlar için plaklarınızı çıkarıp tedaviye ara vermeniz mümkündür.
  • Tel, braket ve metal kullanımı yoktur.
  • Ağız içi tarayıcılar kullanılarak, tedavi sonucu hastaya önceden gösterilebilir.
  • Plaklar üç boyutlu tarama tekniğiyle sanal ortama aktarılır. (Buna CAD-CAM sistemi denir.) Ardından bu dişler bilgisayar simülasyonu vasıtasıyla hareket ettirilerek, bu çerçevede hastanın ağız yapısına uygun plak üretimi gerçekleştirilir. Ondan dolayı hastanın ağız ölçülerine uymaması gibi bir risk yoktur.

İnvisalign (Telsiz Diş Düzeltme/Ortodonti) Tedavisi Nasıl Etki Eder?

Dişlerin hangi pozisyonda hareket etmesi isteniyorsa, invisalign plakları o doğrultuda seri olarak üretilir. Plakların her biri, dişler için 0.05 mm’lik alanı oluşturur.

Bunların 15 gün boyunca günde en az 20-22 saat takılması gerekir. 15 günlük kullanımın ardından plaklar değiştirilir ve sonraki plaklara geçilir. Bu döngü genellikle 12-18 ay civarında sürer. Tedavide biraz mesafe katledildikten sonra, plak değiştirme sıklığı 10 güne veya 1 haftaya düşürülebilir.