+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

Invisalign Kimlere Yapılır?Süt dişleri dökülüp kalıcı dişlerine kavuşan çocuklardan yaşlılara kadar her yaş grubuna uygulanabilmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken ölçüt çürük diş ya da diş eti rahatsızlıkları varsa öncelikle onların tedavisi yapılmalıdır. Orta ya da hafif diş çapraşıklık tedavisinde invisaling (şeffaf plak) tercih edilebilmekle beraber ortodonti uzmanının muayenesi sonucu tedaviye başlanmalıdır.

Invisalign Kimlere Yapılamaz?

Diş eti rahatsızlığı ya da diş çürüğü olan hastalarda invisaling (şeffaf plak) tedavisi başlanamaz. Öncelikle çürük ve diş eti rahatsızlığı onarılmalıdır.

Invisalign Tedavisinde Çay Veya Kahve Tüketebilir Miyim?

Plaklar takıldıktan önce ya da sonra çok sıcak ve soğuk içeceklerden diş sağlığı açısından uzak durulmalıdır. Kahve, çay gibi kafein içerikli ürün tüketiminin azaltılması önerilir. Çünkü plaklarınızın sararmasına neden olabilir. Plak değişim gününe kadar rengi şeffaftan sarıya dönmüş plakları kullanmak zorunda kalabilirsiniz.

Invisalign Temizliği Nasıl Olur?

Şeffaf plakları sadece su ve diş fırçası ile temizlenmelidir. Diş macunu plakları zarar görmesine neden olacağından önerilmektedir.

Invisalign Tedavi Süresi Ne Kadardır?

Tedavi süresi her hasta için farklılık göstermektedir. Kısacası süre bireyseldir.

Invisalign Takıldıktan Sonra Konuşma Bozukluğu Meydana Gelir Mi?

İlk birkaç gün diliniz plaklara gidebilir bu da konuşma bozukluğuna neden olabilir. Birkaç gün içerisinde alışkanlık kazanılacak konuşma bozukluğu ortadan kalkacaktır. Bu süreçte yüksek sesle şarkı söyleyebilir ya da sesli kitap okuyabilir aynı zamanda bol bol konuşma yapabilirsiniz.