+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

İmplant Tedavisi Neden Tercih EdilmelidirAğız içerisinde bir ya da birden fazla diş eksilmesi kişileri mutsuz eden bir durumdur. Çekilmek zorunda kalınan dişlerin yerine protez diş yapılabilir. Protez dişler farklı yöntemler kullanılarak yapılır. İmplant tedavisi de protez dişlere diş kökü olanağı sağlar. Çene kemiğine gömülen vida benzeri implantlar protez dişin daha uzun yıllar kullanılmasına yardımcı olur. İmplant tedavisi ile yapılan dişler kendi dişlerinizden farksızdır. İşlem sonrası sert meyveleri ısırarak korkmadan yiyebilirsiniz. Sağlam ve güvenli dişler elde etmenize katkıda bulunurlar. Aynı zamanda tek diş olarak da yapılabileceği için sağlıklı dişlerinize zarar vermeden uygulanabilir.

İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürede Tamamlanır?

İmplant tedavisi uygulanacak diş sayısına göre süre değişikliği yaşanabilir. Fazla sayıda implant uygulanacak ise süre 1 yılı bulabilir. Çene cerrahları tarafından kemiğe gömülen diş implantının operasyon sonrasında en az 6 ay beklenmesi gerekmektedir. Yerleştirilen implantın çene kemiğine uyum sağlaması iltihaplanma yapmaması ve kaynaşma süresi beklenmelidir. Operasyon sonrası kısa süre sonra protez diş uygulanarak tedavinin tamamlanması durumunda implantın kullanım ömrü de çok kısa olabilir. Uzun yıllar kullanmak istiyorsanız hekiminiz size önerdiği sürelerden önce işlemin tamamlanmasını istemeyin.

Diş İmplantı Uygulanırken Ne Kadar Ağrı Acı Hissedilir?

İmplant uygulama öncesinde acı ve ağrı hissedilmemesi için anestezi uygulanır. Ağız ve çenenin tamamen uyuşması sağlanmadan cerrahi işleme başlanmamalıdır.