+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]
Diş Fırçalama Nasıl Yapılır

Diş sağlığı ve temizliğinde doğru diş fırçası kullanmak gerekir. Günde en azından sabah ve akşam olmak üzere fırçalama süresi 3 dakikanın altında kalmadan sakince diş ve diş etleri fırçalanmalıdır. Dişlerinizi aynı yönde fırçalamak yerine dairesel ve oval hareketler yaparak fırçalamak gerekir. Son yıllarda üretilen şarjlı diş fırçaları sayesinde diş fırçalamak daha kolay hale gelmiştir.

Doğru Diş Fırçası Nasıl Olmalı?

Diş fırçası seçimi için bilinmesi gereken en önemli şey diş eti yapınızdır. Diş eti yapınızı diş hekiminize danışarak öğrenebilir ve diş hekiminizin önderliğinde diş fırçanıza karar verebilirsiniz. Sıkı fırça ya da sert diş fırçaları dişlerinizin yüzeyinize ve diş etlerinize zarar vereceğinden öncelikle yumuşak yapıda diş fırçaları tercih edilmelidir. Çok yumuşak yapıda diş fırçaları da önerilmemektedir. Diş fırçanız ne çok yumuşak ne de çok sert olmalıdır. Bilinmeyen markalardansa diş hekimleri onayında olan markalar tercih edilmelidir.

Elektrikli Ve Şarjlı Diş Fırçaları Dişlere Zarar Verir Mi?

Teknolojinin ilerlemesi ile piyasada bulunan şarjlı diş fırçaları da tercih edilebilir. Sürekli şarjlı ya da manuel fırçalar ile diş fırçalamak pek önerilen durum değildir. Ara sıra şarjlı ara sıra doğru fırça ile diş temizliği yapılmalıdır. Şarjlı ya da pil ile çalışan diş fırçalarının başlıkları uzun süre kullanılmamalı ve sürekli değiştirilmelidir. Diş macunu seçimi de diş fırça seçiminde de en doğru bilgiyi sizi ve dişlerinizi en iyi tanıyan diş hekiminizin tavsiyesi ile seçmeniz diş sağlığınız açısından yararlı olacaktır.