+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

İnvisalign tedavisi,telsiz diş düzeltme yöntemi olarak bilinir. Bu uygulama sırasında tel yerine hafif yapılı şeffaf plaklar kullanılır.

İnvisalign Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Bu sorunun yanıtı her hastaya göre değişmekle beraber, tel tedavisinden daha kısa sürdüğü ifade edilebilir. Kullanılan plaklar birkaç hafta arayla değiştirilir ve tedavi totalde 1 yıl veya 1 buçuk yıl gerektirebilir.

İnvisalign Tedavisi Nasıl Yapılır?

Çapraşık dişlerinizden rahatsızsanız ve tel takmayı istemiyorsanız uzman bir ortodontiste başvurmalısınız. Doktorunuz bu tedavi için uygun bir aday olduğunuza karar verirse ağız içi fotoğraflarınızı çekip ölçülerinizi alarak invisalign merkezine gönderecektir.

Tedavi planınız bilgisayar üzerinde oluşturulacak ve el değmeden, tamamen size özel olarak hazırlanacaktır.

Kullandığınız plakları iki haftada bir değiştirmeniz istenecektir. Zira her plak farklı kuvvet uygulayacak ve dişleriniz bu şekilde yavaş yavaş düzelmeye başlayacaktır.

Plakların yemek hariç bütün gün takılması gerekir. Bunlar âdeta bir lens gibi dişleri çepeçevre kuşatır; esnek, şeffaf ve ince yapılıdır. Neredeyse hiç belli olmaz. Hastaya üst düzey konfor sunar.

Öte yandan bu tedavinin tel tedavisiyle kombine edilerek uygulanması da mümkündür. Genellikle zor vakalarda bu yönteme başvurulur.

Neden İnvisalign Tedavisi?

  1. Apareyinizi yemek yerken çıkarıp istediğinizi özgürce tüketebilir ve dişlerinizi rahatça temizleyebilirsiniz.
  2. Standart ortodontik tedavilerde braketlerin kopması veya tellerin batması gibi olumsuzluklar yaşanırken invisalign tedavisinde böyle sorunlarla karşılaşmazsınız.
  3. Çok sayıda proteziniz veya dolgunuz varsa yahut diş eti hastalığınız mevcutsa güvenle invisalign tedavisi yaptırabilirsiniz.

İnvisalign Tedavisi Fiyatları 2022

Tedavide sabit bir fiyatlandırma olmayıp; hastanın hangi dişlerinde nasıl bir çapraşıklık sorunu olduğu, hekimin tecrübesi gibi faktörler fiyatları etkiler.

Ayrıca tedavide kullanılacak şeffaf plak çeşidi, kalitesi ve yararlanılan teknolojiler de fiyatların belirlenmesinde etkili olur. Tedavi süresine ve kaç plak gerektiğine bağlı olarak fiyatlar artış gösterecektir.