+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

İnvisalign tedavisi, ortodontik tel tedavisine modern bir alternatiftir. Tel tedavisi uzun sürer ve üstelik kullanılan teller hastanın dudaklarını, dilini, yanaklarını, ağız içi diğer yumuşak dokuları rahatsız eder. Teller dışarıdan belli olduğu için estetik açıdan da kötü bir görüntü oluşturur. Fakat invisalign tedavisi bu tarz olumsuzluklar barındırmaz.

İnvisalign plak nedir ?

Isı ile şekil alan plastik plakalar invisalign plak olarak isimlendirilir. Bunlar dişlerin çevresini sarar ve dişlere hareket sağlar. Şeffaf görünümünden dolayı dışarıdan fark edilmez.

İnvisalign Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Ağızdan ölçü alınarak önce bir alçı model oluşturulur. Bu, bilgisayar programları yardımıyla 3 boyutlu olarak dizayn edilip ortodontist tarafından incelenir.

Dişlerin plak tedavisiyle ne kadar zamanda düzeleceği, hastanın ağız yapısı için hangi plakların uygun olduğu gibi detaylar analiz edilerek bu doğrultuda plak üretimi yapılır. Diş çekimine ihtiyaç duyuluyorsa invisalign yerine tel kullanımı önerilir.

Fakat yalnızca dişlerin aksini, rotasyonunu veya sıkışıklığını düzeltmek gerekli ise plaklarla kolayca tedavi sağlanabilir.

İnvisalign Tedavisi Neden Avantajlı?

  1. Kullanılması oldukça kolaydır.
  2. Hasta, dilediği tüm gıdaları rahatça tüketme özgürlüğüne sahip olur. Çünkü plakların istenildiği zaman çıkarılması ve tekrar takılması mümkündür. Bu, özellikle büyüme çağındaki çocuklar için daha da önemlidir.
  3. Öte yandan invisalign tedavisi; diş taşlarına, diş eti hastalıklarına ve çürük oluşumuna yol açmaz.
  4. Dışarıdan kolay fark edilemediği için hastaya güven sağlar.

İnvisalign Tedavisi Nasıl Yapılır?

Hastadan ölçüler alınarak bilgisayar ortamında taranıp ilgili programa aktarılır. Kaç plak gerektiği ve tedavi süresi belirlendikten sonra plakların basımı buna uygun bir şekilde gerçekleştirilir.

Ardından bunlar hastanın ağzına ortodonti uzmanı tarafından uygulanır. Plakların 15 gün süre ile kalması planlanır ve 2 hafta arayla plaklar değiştiirlir. Plaklar yemek haricinde ağızdan çıkarılmamalıdır. Plakların ağızdan uzaklaştırılması tedavi sürecinin aksamasına yol açacaktır. Bunlar hastaların günlük aktivitelerine zarar vermez.