+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

İnvisalign tedavi süreci aşamaları detaylı muayene ve ölçü alımıyla başlar. Kişiye özel bir şeffaf plak üretilebilmesi için önce hastanın ağız-diş yapısıyla ilgili ayrıntılı bilgi edinmek, şeffaf plak tedavisine uygun olup olmadığını belirlemek gerekir.

Ortodonti uzmanı bu tedavi için uygun bir aday olduğunuza karar verdiyse ağız içi ölçülerinizi alarak dijital ortama aktarır.

3 boyutlu tarama yöntemiyle sanal ortama aktarılan ağız içi ve ağız dışı görüntüler, bilgisayar simülasyonu ile hareket ettirilir.

Dişler bu sayede istenen pozisyonlara getirilerek, hastanın tedaviden sonra nasıl bir sonuç alacağı önceden görüntülenebilir.

İnvisalign Tedavi Süreci Boyunca Plak Değişimi

Plakların kaç haftada bir değiştirileceği her hastaya göre farklılık gösterir. Her plak, diş için yaklaşık 0.5 mm veya 1 mmlik hareket alanı meydana getirir.

Kaç tane plak kullanmaya ihtiyaç duyulacağı da yine hastanın ihtiyaçları doğrultusunda değişkenlik arz eder.

Genellikle 2-3 haftada bir plak değişimi yapılması uygun görülürken, tedavinin ilerleyen aşamalarında bu süre 10 güne veya 1 haftaya inebilir.

İnvisalign Tedavi Süreci Ne Kadar Sürer?

Bu sorunun cevabı hastanın çene yapısına ve çapraşıklık seviyesine bağlıdır. Kullanılması gerekli plak sayısı fazla ise tedavi süresi de uzayacaktır. Ortalama olarak invisalign tedavilerinin 12-18 ay arasında bir zaman aldığı söylenebilir.

Tedavi sürecinin konforlu ve başarılı geçmesi hastanın gösterdiği özen ile yakından ilişkilidir. Plakların en az 20-22 saat boyunca takılması, ağız bakım ve temizliğinin ihmâl edilmemesi oldukça önemlidir. Plaklar ortodonti uzmanının talimatı doğrultusunda kullanılmalı ve düzenli kontroller aksatılmamalıdır.

Şeffaf plak tedavisinin ardından pekiştirme tedavisine gereksinim duyulabilir. Tedaviden sonraki ilk 6 ay risk yüksek olduğu için dişlerin eski konumuna dönmesini engellemek amacıyla pekiştirme tedavisi uygulanır.