+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

Ayrık Diş Nedirİki diş arasında istenmeyen boşluk olmasıdır. Diğer adı diestema olarak bilinmektedir. Ayrık diş, doğuştan oluşacağı gibi sonradan da meydana gelir. Özellikle ön dişlerde meydana gelen boşluk estetik açıdan insanları rahatsız etmektedir. Diş kişinin özgüvenini etkileyeceği için ayrık diş de tedavi edilmesi gereken bir durumdur.

Ayrık Diş Oluşum Nedenleri?

Genetik faktörlere bağlı olabileceği gibi çene yapısında kaynaklı da olabilir. Dişlerin boyutu çene kemiği için küçük ise diler arası ayrıklık olacaktır. Ön iki diş arasında meydana gelen diş ayrıklığı diş etinde meydana gelen aşırı büyüme sonucunda oluşabilir. Bebeklik döneminde başlayan parmak emme ya da emzik kullanma uzun dönem devam ettiğinde ayrık diş oluşumu tetiklenmektedir.

Ayrık Diş Tedavileri Nelerdir?

Teknolojinin ilerlemesi ile pek çok tedavi ile dişler arası açıklığı kapatmak mümkündür. Diş teli, şeffaf plak, porselen lamine, bonding yöntemi ile tedaviler mümkündür. Tek seans ile olumlu sonuç alınması ile son zamanlarda en çok tercih edilen bonding yöntemidir. Bu yöntemlerin yanı sıra implant ya da köprü tedavisi ile de dişler arası açıklık kapatılabilmektedir.

Diş Ayrıklığı Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Süre kavramı pek çok hastalıkta olduğu gibi diş tedavilerinde de kişiye göre değişmektedir. Tek seansta açıklık kapanacağı gibi kontrol gerektiren durumlar da söz konusu olabilir.

Tedavi Sonrası Yapılan Dişler Belli Olur Mu?

Tedavi süreci bireysel ilerlediği için eklenen diş uygun renkte olacaktır. Böylelikle doğaya en yakın görünüm elde edilecektir.